ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a aprobat raportul de activitate al Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pentru anul 2020

17:01 | 09.02.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Electorale Centrale /CEC/ a fost aprobat Raportul de activitate pentru anul 2020 și a fost prezentat și votat Planul de activitate al Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pentru anul curent, transmite MOLDPRES.

Centrul de Instruire Continuă a fost constituit pe lângă CEC pe 9 decembrie 2011, în scopul instruirii, calificării și perfecționării profesionale continue a funcționarilor electorali, precum și a subiecților implicați în procesul electoral din Republica Moldova și altor persoane interesate.

Tot astăzi, CEC a aprobat avizele pentru două proiecte de lege privind modificarea și completarea Codului electoral (nr. 53 din 28 decembrie 2020, înaintat de Adunarea Populară UTA Găgăuzia și nr. 14 din 27 ianuarie 2021, înaintat de un grup de deputați). În cadrul aceleiași ședințe, au fost atribuite mandate de consilier local în 22 localități.

În aceeași ședință, CEC a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, atribuit Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”. În conformitate cu prevederile legale, CEC va propune Curții Constituționale validarea mandatului de deputat în Parlament a candidatului supleant Grigorii Uzun, de pe lista aceluiași partid politic.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!