ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic Inga Edu: ”2020 a fost un an plin de evenimente culturale și realizări în domeniul artelor”

08:44 | 10.02.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Pentru artistul plastic Inga Edu, laureată a mai multor expoziții-concurs de profil, anul 2020 a fost un an plin de evenimente culturale și realizări în domeniul artelor, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Inga Edu a menționat că în 2020 a deschis trei expoziții personale: expoziția de pictură ”Istoria peisajului” la Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași, expoziția de pictură și grafică ”Simfonia Culorii” la Sala cu Orgă din Chișinău și expoziția de pictură și grafică ”Culoarea timpului” la Centrul expozițional ”Constantin Brâncuși”, prima ei expoziție în această instituție. 

Pictorița a participat și a colaborat la organizarea expoziției jubiliare 50 de ani de activitate a Liceului Academic de Arte Plastice ”Igor Vieru”. Tot în aul 2020, ea a ocupat funcția de director adjunct la acest liceu. De asemenea, a obținut Premiul I, secția pictură, la Bienala de Arte Plastice ”Gheorghe Petrașcu” din Târgoviște, România.

”Am participat la multe expoziții de grup online și fizic în România, Moldova, Egipt, Coreea de Sud, una dintre acestea fiind expoziția de grup dedicată ONU, la cea de-a 75-a aniversare, sub egida Președintelui României Klaus Iohannis”, a mai spus pictorița.

Inga Edu s-a născut la 19 iulie 1978 în orașul Chișinău. În 1996, a absolvit Liceul de Arte Plastice ”Igor Vieru” și în 2001 – Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău și în 2017 – studiile de master la aceeași instituție. Din 2004, este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Ploiești și din 2013 - membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova. A avut expoziții în R. Moldova, România și în alte țări. Tablouri în colecții publice: Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie din Ploiești, România. Tablouri în colecții particulare: Republica Moldova, România, Ucraina, Austria, Italia, Canada, SUA, Rusia, Ungaria, Norvegia, Germania, Emiratele Arabe Unite, Irlanda și alte țări.

img21000957

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!