ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Codul Electoral ar urma să fie completat cu o secțiune nouă

11:13 | 10.02.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Codul Electoral ar urma să fie completat cu o secțiune nouă - ”particularitățile organizării și desfășurării alegerilor în UTA Găgăuzia”. Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a aprobat astăzi raportul la proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, completările ce urmează a fi operate la Codul Electoral reflectă procedura de organizare și desfășurare a alegerilor în Adunarea Populară și a Guvernatorului (Bașkanului) Găgăuziei, autoritatea care asigură aceste alegeri, precum și mecanismul pentru asigurarea interacțiunii Comisiei Electorale Centrale cu Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei în chestiunile ce țin de registrul alegătorilor.

De asemenea, proiectul prevede modificări la Legea privind sistemul unic de remunerare în sfera bugetară, cu includerea nomenclatorului funcțiilor de personal ale Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei.

Punerea în aplicare a proiectului de lege nu necesită alocarea de fonduri suplimentare din bugetul Republicii Moldova. Documentul va fi înaintat spre dezbateri în plenul Parlamentului.

foto: realitatea.md

img21000971

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!