ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemul de aprovizionare cu apă din Călărași va fi îmbunătățit cu susținerea UE

13:24 | 10.02.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. În orașul Călărași au fost lansate ieri lucrările de construcție pentru proiectul finanțat de Uniunea Europeană privind îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare. Scopul proiectului constă în asigurarea localnicilor cu servicii comunale de calitate, transmite MOLDPRES.

„Uniunea Europeană continuă să sprijine implementarea măsurilor de aprovizionare cu apă și canalizare în Republica Moldova, care contribuie la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea serviciilor de aprovizionare cu apă a cetățenilor țării. Astăzi ne aflăm în orașul Călărași, unde creșterea ratei de conectare și a accesului populației la apă potabilă de calitate și canalizare cu ajutorul Uniunii Europene, va îmbunătăți condițiile de viață a peste șapte mii de cetățeni și va menține sănătatea acestora, precum și cea a generațiilor viitoare", a declarat la evenimentul de lansare Peter Michalko, şeful Delegației UE în Republica Moldova.

La rândul său, Angela Ganninger, ambasadorul Germaniei la Chişinău, a relevat că „pe parcursul mai multor ani, orașul Călărași se bucură de o cooperare strânsă cu Germania”. „Germania, alături de UE, a contribuit la îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor din Republica Moldova, iar aprovizionarea cu apă este un sector-cheie în acest sens. Infrastructura modernă de aprovizionare cu apă potabilă are o importanță enormă, însă își are și prețul său. Anume din acest considerent, cetățenii au misiunea să se conecteze la aceste sisteme, să achite tarifele care să acopere costurile și să gestioneze cu mare grijă resursele de apă potabilă", a spus Angela Ganninger.

Lucrările de construcții în cadrul proiectului de la Călărași vor include: reabilitarea și extinderea sistemului de aprovizionare cu apă în orașul Călărași cu o lungime de 16 km și conectarea a 875 de gospodării; reabilitarea sistemului de canalizare cu o lungime de 5 km și conectarea a 234 gospodării; reconstrucția stației de clorinare a apei potabile din orașul Călărași.

Valoarea totală a proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Călărași" este de 1,72 milioane de euro, dintre care 1,37 milioane euro - acordați de UE, și 353 000 Euro - contribuție locală. Aproximativ 1500 locuitori ai orașului Călărași vor beneficia de servicii de aprovizionare cu apă potabilă, iar circa 5700 locuitori de servicii de canalizare.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Călărași" este finanțat de Uniunea Europeană. Acesta este implementat în cooperare cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", care este gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Guvernul German.

foto: ADR Centru

img21000982

img21000982

img21000982

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!