ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din orașul Strășeni va fi eficientizat energetic cu sprijinul UE

13:49 | 10.02.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Lucrările de construcție pentru îmbunătățirea serviciilor de eficiență energetică în Liceul „Ion Vatamanu" din orașul Strășeni au fost lansate ieri. Scopul acestui proiect finanțat de Uniunea Europeană este de a asigura elevii și personalul didactic al instituției cu condiții mai bune de învățământ, transmite MOLDPRES.

Lucrările de construcții în cadrul proiectului vor include: renovarea acoperișului și izolarea pereților exteriori a clădirii; înlocuirea geamurilor și reabilitarea sistemului de încălzire interior; asigurarea cu apă caldă menajeră și renovarea blocurilor sanitare interioare ale instituției.

Valoarea totală a proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului „Ion Vatamanu" din orașul Strășeni constituie 1,2 milioane de euro, dintre care 1,1 milioane de euro acordați de UE, și 102 000 de euro - contribuție locală.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului „Ion Vatamanu" din orașul Strășeni este finanțat de Uniunea Europeană. Acesta este implementat în cooperare cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", care este gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Guvernul German.

foto: ADR Centru

img21000983

img21000983

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!