ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

OMS raportează în premieră o scădere a infecțiilor și deceselor provocate de Covid-19

15:42 | 10.02.2021 Categorie: Externe

Geneva, 10 feb. /MOLDPRES/. De câteva săptămâni, numărul infecțiilor și deceselor provocate de COVID-19 în întreaga lume sunt în continuă scădere, a declarat recent Organizația Mondială a Sănătății (OMS), relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Pentru a patra săptămână la rând, numărul de noi cazuri de coronavirus a scăzut. Săptămâna trecută au fost raportate pe plan mondial peste 3,1 milioane de noi infecții cauzate de COVID-19, o scădere de 17%, comparativ cu datele înregistrate săptămâna precedentă. Este cel mai mic număr de infecții raportate OMS din 26 octombrie 2020 și până în prezent.

Numărul deceselor se află și el în scădere: în ultima săptămână au fost raportate 88.000 de decese, cu 10% mai puțin comparativ cu săptămâna precedentă, conform OMS. Chiar dacă încă mai există multe țări în care numărul infecțiilor este în creștere, noile cifre sunt considerate de către OMS drept „încurajatoare”.

De la începutul  pandemiei, la nivel global au fost raportate peste 107 milioane de cazuri și peste 2,3 milioane de decese provocate de COVID-19, conform datelor universității John Hopkins din SUA.

foto: bbc.com

img21000992

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!