ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova și-a completat rândurile cu noi membri

15:52 | 10.02.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Șapte noi membri și șapte stagiari au fost primiți în Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova, în cadrul ședinței de ieri a Consiliului de Conducere al UAP, informează MOLDPRES.

Cu această ocazie, la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” din capitală a fost inaugurată o expoziție a tinerilor pictori, candidați la titularizare.

Solicitat de agenție, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, a menționat că cei șapte tineri pictori care au devenit membri ai UAP sunt: Tatiana Cojocaru, Petru Raicu, Mihail Șerbu, Vasiluța Vasilache (pictură), Iurie Brașoveanu, Evghenii Iacovlev (grafică) și Pavel Obreja (sculptură). Membri stagiari ai UAP au fost desemnați Sergiu Grigorașenco (pictură), Iuliana Babin (critică de artă), Natalia Iampolskaia, Maria Nichitici și Ioana Ciobanu-Boțan (artă decorativă), Elena Matcovschi-Petrova (grafică) și Serghei Josu (sculptură)

Expoziția va fi deschisă până la 14 februarie.

În prezent, Uniunea Artiștilor Plastici numără circa 450 de membri, care activează în următoarele secții: pictură, grafică, artă decorativă, sculptură și critică de artă. 

foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!