ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

La Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă” a fost marcat Anul Nou Chinezesc

17:28 | 10.02.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, în parteneriat cu Ambasada Republicii Populare Chineze în R. Moldova, a organizat astăzi online o serbare consacrată Anului Nou Chinezesc sau Festivalului de Primăvară, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat Zhang Yinghong, ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în R. Moldova, Zhang Yanjun, secretarul I al Ambasadei Chineze la Chișinău, Wang Yifeng, director al Institutului „Confucius” din cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova, Radu Plămădeală, Centrul Chinez de la Chișinău, elevi care studiază limba chineză din Chișinău, Ștefan Vodă și Cahul. 

În alocuțiunea sa, ambasadorul Zhang Yinghong a menționat că R. Moldova și China au o prietenie tradițională, iar schimburile culturale au fost întotdeauna centura de legătură dintre cele două popoare. „Ambasada Chinei va susține și va promova în continuare schimburile culturale moldo-chineze și va construi o punte de comunicare între cele două popoare”, a mai spus oficialul chinez.

La rândul său, directorul Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, Eugenia Bejan, a precizat că instituția pe care o conduce marchează Anul Nou Chinezesc începând cu 2008, iar Ambasada Chinei a făcut bibliotecii importante donații de carte.

Participanții la eveniment au primit din partea Ambasadei Chinei cărți, albume și suvenire.

foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!