ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

OMS permite vaccinarea persoanelor de peste 65 de ani cu vaccinul AstraZeneca

09:12 | 11.02.2021 Categorie: Externe

Geneva, 11 feb. /MOLDPRES/. Organizația Mondială a Sănătății permite utilizarea vaccinului AstraZeneca, dezvoltat de Universitatea din Oxford, și pentru persoanele de peste 65 de ani. Experții OMS susțin că dozele pot fi folosite chiar și în țările în care există cazuri de infectare cu noile tulpini de coronavirus, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Administrarea celor două doze la distanțe mai mari este recomandată de experții OMS, așa cum se întâmplă în Marea Britanie. Aceștia spun că în acest mod eficacitatea vaccinului este mai mare.

„Nu există niciun motiv să nu recomandăm utilizarea acestuia chiar și în țările care au noile mutații”, a spus dr. Alejandro Cravioto, președintele grupului de experți al OMS.

Recomandările OMS vin în contextul în care vaccinul AstraZeneca s-a confruntat cu mai multe probleme, pentru că nu ar fi eficient la persoanele în vârstă sau în țările unde sunt prezente tulpinile din Marea Britanie sau Africa de Sud. 

Vaccinul dezvoltat de Universitatea din Oxford a fost aprobat de mai multe țări și de UE, însă în multe state s-a recomandat folosirea pentru categoriile sub 65 sau chiar sub 55 de ani. 

foto: quote.rbc.ru

img21001007

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!