ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mesajul adresat de speakerul Zinaida Greceanîi cu prilejul Zilei internaționale a femeilor din domeniul științei

11:12 | 11.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a adresat astăzi un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei internaționale a femeilor din domeniul științei, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

În mesaj se menționează: 

„Pe 11 februarie este marcată Ziua internațională a femeilor din domeniul științei. Această zi specială a fost instituită de ONU pentru a încuraja implicarea femeilor în cercetare și dezvoltare. Femeile din domeniile matematicii, informaticii, științelor naturale și tehnologiei îmbogățesc lumea științei.

Cu acest prilej, aș dori să atrag atenția asupra faptului că avem multe doamne în Republica Moldova, inclusiv în Parlamentul țării, care au atins rezultate admirabile în domeniul științei. Exemplul lor încurajează tinerele cercetătoare să urmeze o carieră în știință, să obțină calificare înaltă  și să se realizeze în cele mai prestigioase profesii.

În opinia mea, cu cât mai mult se vor implica femeile în știință, cu atât mai mult va avea de câștigat economia țării și societatea. Noi, autoritățile statului, ne angajăm să creăm condiții optime ca talentele țării noastre să se manifeste din plin, să ne îmbogățească științific și spiritual și să ne ajute să schimbăm lucrurile în bine”. 

foto: Parlament

img21001015

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!