ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lukașenko vrea să păstreze puterea cu ajutorul "adunării poporului"

12:20 | 11.02.2021 Categorie: Externe

Minsk, 11 feb. /MOLDPRES/. Aleksandr Lukaşenko, șeful statului belarus, a deschis joi o "adunare a poporului", invitând 2.700 de persoane să discute despre reforme politice, demers despre care oponenții spun că este o păcăleală menită a-l ajuta să se agaţe în continuare de putere, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Belarus se confruntă cu un val fără precedent de proteste în stradă de la alegerile prezidențiale din august, despre care opoziția a afirmat că au fost fraudate. Protestele sunt îndreptate în primul rând împotriva actualului președinte Lukașenko care conduce din 1994.

Arestarea în masă a participanților la acțiunile anti-Lukașenco a atras o nouă serie de sancţiuni din partea Occidentului, însă șeful statului belarus se bazează pe sprijinul diplomatic şi financiar din partea Rusiei.

„Adunarea poporului”, programată să dureze două zile, va atrage foarte probabil noi proteste, care au loc cu regularitate din august, dar care s-au mai redus în intensitate.

foto: ria.ru

img21001023

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!