ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

La Centrul ”C. Brâncuși” a fost vernisată o expoziție de artă plastică contemporană

15:49 | 11.02.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. O expoziție de artă plastică contemporană cu genericul ”Artă și timp” a fost vernisată astăzi la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Expoziția cuprinde 32 de lucrări din fondurile Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, dintre care 26 de pictură și șase de sculptură și ceramică.

Solicitat de agenție, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, a menționat că  Centrul ”C. Brâncuși” dispune de o colecție bogată de lucrări, achiziționate încă în perioada sovietică și care anterior s-au păstrat la Fondul Plastic al UAP.

”Colecția numără circa 500 de lucrări. Astăzi am expus o mică parte dintre acestea. Am ales pentru expoziție lucrări care nu au nimic cu ideologia comunistă. Sunt lucrări care ne uimesc, fiindcă sunt realizate de mari personalități: Mihai Grecu, Valentina Rusu-Ciobanu, Sergiu Cuciuc,  Eleonora Romanescu, Elena Bontea, Vasile Cojocaru, Alexandra Picunova, Valeriu Rotaru, Mircea Spinei Gheorghe Șoitu, Valeriu Pușcaș, Glebus Sainciuc, Timotei Bătrânu ș.a. Sunt pilonii artelor plastice din R. Moldova. Asemenea expoziții trebuie să devină tradiționale. Vrem să promovăm aceste lucrări, care vor influența creațiile artiștilor plastici de la noi, mai cu seamă a celor tineri. Este un patrimoniu, pe care trebuie să-l valorificăm și să-l readucem în fața publicului”, a mai spus președintele UAP.

Expoziția va fi deschisă până la 28 februarie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!