ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele țării, Maia Sandu, a avut consultări cu fracțiunile parlamentare

18:08 | 11.02.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în această seară consultări cu fracțiunile parlamentare, după ce candidatul desemnat, Natalia Gavriliță, nu a obținut votul de încredere al Legislativului, comunică MOLDPRES.

După consultările cu președintele Maia Sandu, fracțiunea Partidului Democrat a declarat că nu va susține candidatura Marianei Durleșteanu, înaintată de Partidul Socialiștilor la funcția de prim-ministru.

Alexandru Slusari, deputat al Platformei DA, a reiterat propunerea anunțată de a-l înainta pe Andrei Năstase pentru funcția de premier. „Poate mai avem loc de manevră și să nu fie acceptată această alianță majoritară, în caz contrar situația devine foarte complicată. Poziția noastră o cunoașteți, dacă nu este târziu, noi rămânem cu propunerea noastră”, a opinat Slusari.

Deputatul PAS, Igor Grosu, a precizat că formațiunea din care face parte va face tot posibilul să se ajungă la alegeri parlamentare anticipate. 

Deputatul socialist Corneliu Furculiță a menționat că Mariana Durleșteanu se bucură de susținerea unei majorități de 54 de deputați. „Așteptăm ca președintele să urmeze Constituția și considerăm că Mariana Durleșteanu este o candidatură potrivită pentru funcția de premier”, a spus Furculiță.

Candidatul desemnat Natalia Gavriliță și echipa ei nu au primit astăzi votul de încredere al Parlamentului. Niciun deputat nu a votat pentru învestirea acestui Cabinet de miniștri. Potrivit Constituției, președintele R. Moldova urmează să desemneze, pentru a doua oară, un candidat la funcția de premier.

img21001042

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!