ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circulația rutieră pe toate traseele publice naționale este asigurată în condiții de iarnă

09:41 | 12.02.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. În prezent, circulația rutieră pe toate traseele publice naționale este asigurată în condiții de iarnă, iar drumarii continuă să desfășoare lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului, transmite MOLDPRES cu referire la informația din dimineața zilei de astăzi a Administrației de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit instituției, în ultimele 24 de ore, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi scăzute, în regiunile de nord și centru a nins, pe mai multe sectoare de drum s-a format lunecuș. „În acest interval, unitățile teritoriale ale SA "Drumuri” au executat pe toate drumurile publice naționale lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, în nordul țării au efectuat și lucrări de deszăpezire. În procesul tehnologic au fost puse în funcțiune 201 utilaje speciale și antrenați 292 muncitori rutieri”, indică ASD.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se informeze despre situația rutieră a traseului pe care îl vor parcurge, conformându-se prevederilor Regulamentului circulației rutiere referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă. În cazul dificultăților, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Codul Galben de schimbare bruscă a vremii rămâne în vigoare pe întreg teritoriul țării până la data de 17 februarie. În perioada de referință, temperatura aerului va scădea treptat până la 22 grade de ger. Azi şi mâine se așteaptă precipitații sub formă de ploaie cu trecere în ninsoare, izolat ninsori puternice (grosimea stratului de zăpadă va crește cu 5-10 cm). Pe 12-13 februarie vântul va prezenta intensificări de până la 17-22 metri pe secundă, iar pe drumuri se va semnala ghețuș.

foto. ASD

img21001051

img21001051

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!