ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

19 sate din centrul și sudul țării au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic

10:13 | 12.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. 19 sate din raioanele Strășeni, Orhei, Călărași, Nisporeni, Căușeni, Vulcănești, Cimișlia au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor ÎCS Premier Energy Distribution SA, schimbarea bruscă a vremii începând cu 11 februarie, cu precipitații mixte sub formă de ploaie cu trecere în ninsoare și intensificări ale vântului, a cauzat probleme de furnizare a energiei electrice.

Conform situației operative, la ora 9:00, în 19 sate din raioanele Strășeni, Orhei, Călărași, Nisporeni, Căușeni, Vulcănești, Cimișlia din cauza vântului puternic s-au produs deconectări neprogramate. Grupurile de intervenție operativă se află în teren și întreprind măsurile necesare de restabilire a furnizării energiei electrice către toți consumatorii.

Potrivit meteorologilor, avertizarea de „cod galben” de condiții meteo complicate se menține până pe 17 februarie.

foto: radiochisinau.md

img21001054

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!