ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia amenință UE cu ruperea legăturilor în cazul adoptării unor sancțiuni dure

12:19 | 12.02.2021 Categorie: Externe

Moscova, 12 feb. /MOLDPRES/. Rusia va rupe legăturile cu Uniunea Europeană în cazul instituirii de către blocul comunitar a unor sancțiuni economice dureroase, a declarat ministrul de externe rus Serghei Lavrov, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

"Plecăm de la premisa că suntem gata. În cazul în care vedem din nou că sunt impuse sancțiuni în unele domenii care creează riscuri pentru economia noastră, inclusiv în cele mai sensibile zone, o vom face. Nu vrem să ne izolăm de viața internaţională, dar trebuie să fim pregătiți pentru asta. Dacă vrei pace, pregătește-te de război!", a declarat  ministru de externe rus.

Mai mulți lideri europeni au chemat la noi sancțiuni împotriva Rusiei. Relațiile între Rusia şi Occident se află sub noi presiuni după arestarea şi încarcerarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, voce critică la adresa Kremlinului, ceea ce a stârnit discuții despre posibile noi sancțiuni.

Șeful diplomației europene Josep Borrell a confirmat, după recenta sa vizită la Moscova, că Rusia este pregătită să întrerupă toate relațiile cu Uniunea Europeană.

foto: rbc.ru

img21001061

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!