ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Parlamentul a votat pentru înființarea unei comisii speciale pentru infrastructură

12:03 | 12.02.2021 Categorie: Economic

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Parlamentul a votat astăzi crearea Comisiei pentru infrastructura esențială, în componența Guvernului, comunică MOLDPRES.

Documentul aprobat în primă lectură prevede înființarea Comisiei pentru infrastructura esențială, ca organism subordonat Guvernului, având funcții de evaluare, constatare, coordonare și monitorizare a evenimentelor care se întâmplă pe domeniul infrastructurilor esențiale.

Comisia va susține coordonarea acțiunilor întreprinse de alte autorități naționale și agenții de reglementare pe domeniul lor de competență și infrastructuri corespunzătoare, informând Guvernul asupra riscurilor posibile pe aceste sectoare, măsuri și alerte.

De asemenea, Comisia va monitoriza dacă achizițiile și tranzacțiile unor obiective de infrastructură nu perturbă îndeplinirea unor funcții și necesități vitale ale populației, iar acțiunile monitorizate nu reprezintă rezultatul unor acțiuni ostile.

Totodată, Comisia va evalua datele entităților care intenționează să achiziționeze pachetele de control, să încheie contracte ori să greveze bunuri, elemente ori sisteme de infrastructură esențială, stabilind criteriile de pericol, netransparență ori de risc ale acestor entități în vederea grevării ori înstrăinării unor proprietăți publice, indiferent de forma acestor acțiuni.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!