ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Carabinierii vor prelua atribuția de asigurare a ordinii publice

12:33 | 12.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Atribuțiile ce țin de asigurarea ordinii publice cu ocazia întrunirilor, manifestărilor cultural-sportive și a altor activități similare, precum și de restabilire a ordinii publice vor trece din competența poliției în cea a carabinierilor, începând cu 1 ianuarie 2022. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în lectură finală de către Parlament, comunică MOLDPRES.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai PSRM și vine să extindă perioada de finalizare a tuturor acțiunilor Strategiei de reformare a Trupelor de Carabinieri pentru anii 2017-2020, care a expirat la finele anului trecut.

”Necesitatea elaborării prezentului proiect de lege are la bază realități obiective (pandemia, stoparea programelor de dezvoltare a carabinierilor din partea partenerilor de dezvoltare), ce au generat neimplementarea conformă până la zi a tuturor acțiunilor ale Strategiei de reformare a Trupelor de Carabinieri pentru anii 2017-2020, precum și riscul neimplementării acestora până la finalizarea perioadei preconizate (finele anului 2020). Prin modificarea art. 38, se va asigura procesul de finalizare integrală a profesionalizării Inspectoratului General de Carabinieri”, se arată în nota informativă a proiectului.

foto: carabinier.gov.md

img21001069

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!