ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste o mie de funcționari publici vor beneficia de instruire profesională în 2021

14:07 | 12.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi comanda de stat privind dezvoltarea profesională a funcționarilor publici în anul 2021. Decizia aprobată are scopul de a dezvolta un corp al funcționarilor publici profesionist, bazat pe principiul responsabilității manageriale, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

"Avem nevoie de funcționari publici bine instruiți. Aici vorbim despre calitatea cunoștințelor, dar și despre abilitățile profesionale ale funcționarilor publici care activează în structurile de stat ale Republicii Moldova. Consider că este o prioritate absolută procesul de perfecționare profesională continuă a colegilor noștri", a menționat, în context, Aureliu Ciocoi.

În total, comanda de stat pentru anul 2021 prevede 13 programe de instruire pentru 1080 de funcționari publici, dintre care 775 angajați ai  autorităților publice centrale şi 305 persoane din autoritățile administrației publice locale.

Numărul de 1080 de participanți a fost stabilit în baza bugetului planificat pentru anul 2021 în sumă de 1,03 milioane de lei, destinat pentru dezvoltarea profesională a funcționarilor publici în cadrul Academiei de Administrare Publică.

În anul 2020 au beneficiat de instruire 1034 de funcționari publici.

foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!