ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gimnaziul din Feşteliţa, Ștefan Vodă, este reparat capital cu susținerea USAID

15:48 | 12.02.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Gimnaziul din satul Feşteliţa, raionul Ștefan Vodă, este reparat capital cu suportul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), prin intermediul Programului Comunitatea Mea, implementat de Consiliul internațional de cercetare și schimburi (IREX), transmite MOLDPRES.

Investițiile sunt folosite pentru renovarea sălii de sport, a vestiarelor, a cantinei, care este și sală de festivități, precum și pentru construcția grupurilor sanitare cu dușuri moderne și săli de WC, care nu ai existat în sala de sport până în prezent. La fel, va fi instalată o pardoseală sportivă, rezistentă, care absoarbe impactul greutăților și oferă confort și siguranță elevilor.

În prezent, Programul Comunitatea Mea susține 77 de primarii și localități din întreaga țară, care beneficiază de instruiri și asistență tehnică pentru a putea îmbunătăți serviciile publice, implica activ cetățenii în guvernarea locală și implementa instrumente de creștere ale veniturilor locale.

„Comunitatea mea” este un program finanțat de Guvernul Statelor Unite/USAID și implementat de IREX, care are scopul de a susține peste o sută  de primării din țară să asigure o guvernare mai eficientă. Totodată, primăriile beneficiază de granturi în valoare de 60 de mii de dolari pentru implementarea proiectelor de îmbunătățire a infrastructurii și a serviciilor publice locale, cum ar fi reabilitarea școlilor și grădinițelor, a drumurilor și trotuarelor, instalarea rețelelor de iluminat public stradal și altele. 

foto: irex.org

img21001084

img21001084

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!