ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fiscul a verificat activitatea centrelor de asistență tehnică a automobilelor

16:00 | 12.02.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Mai mulți agenți economici care își desfășoară activitatea prin intermediul centrelor de asistență tehnică a automobilelor au fost verificați de Serviciul Fiscal de Stat (SFS). Controalele au fost întreprinse în perioada 8 septembrie 2020 - 25 noiembrie 2020, pentru a fi monitorizată respectarea prevederilor legislației, transmite MOLDPRES.  

Potrivit SFS, au fost selectați trei sute de contribuabili pentru a fi supuși verificării operative, ca urmare fiind stabilite 119 cazuri de încălcare a prevederilor Codului contravențional și 68 de cazuri de încălcare a prevederilor Codului fiscal. „Pentru acestea au fost aplicate sancțiuni în sumă totală de 471 650,00 de lei”, indică Serviciul Fiscal.

Serviciul Fiscal de Stat şi-a reiterat angajamentul de a monitoriza în continuare domeniile economiei naționale cu risc de neconformare fiscală, în scopul preîntâmpinării posibilelor cazuri de prejudiciere a bugetului de stat.

De asemenea, Serviciul Fiscal de Stat susţine că "în continuare va asigura aplicarea măsurilor de conformare voluntară și/sau forțată, corespunzător riscurilor evaluate și atribuțiilor stabilite de legislația în vigoare" și anunță despre desfășurarea controalelor fiscale prin metoda verificării operative la unitățile de deservire
tehnică a automobilelor pe parcursul lunii februarie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!