ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Drumarii continuă monitorizarea traseelor naţionale în condiții de Cod Galben de schimbare bruscă a vremii

17:29 | 12.02.2021 Categorie: Economic

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Pe parcursul zilei, în contextul Codului Galben de schimbare bruscă a vremii în vigoare până la data de 17 februarie, lucrările de patrulare, combatere a lunecușului și deszăpezire au continuat în regiunile unde au fost necesare intervențiile drumarilor, transmite MOLDPRES cu trimitere la informația de azi seara a Administrației de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit instituției, unitățile teritoriale SA "Drumuri” au derulat procesul tehnologic, cu antrenarea a 188 de utilaje speciale și implicarea a 126 de muncitori rutieri, în municipiile Chișinău, Bălți, raioanele Fălești, Sângerei, Căușeni, Ștefan Vodă, Cimișlia, Anenii Noi, Briceni, Dondușeni, Edineț, Ocnița, Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Telenești, Drochia, Glodeni, Râșcani, Florești, Soroca, Șoldănești, Călărași, Strășeni și Ungheni”, indică ASD.

Administratorii drumurilor verifică  starea traseelor naționale, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată operativ. Lucrările de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului continuă. În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se informeze despre situația rutieră a traseului pe care îl vor parcurge, conformându-se prevederilor Regulamentului circulației rutiere privind echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă. În cazul dificultăților, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Potrivit meteorologilor, la data de 13 februarie, în ţară se vor înregistra valori termice până la 16 grade ger, pe unele sectoare de drum se va forma ghețuș. La data de 14 și 15 februarie, termometrele vor înregistra maxim 11 grade sub zero.

foto: ASD

 
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!