ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aureliu Ciocoi: „Datele spațiale privind poluarea aerului sunt utile pentru planificarea politicilor în domeniu"

19:04 | 12.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a participat astăzi în cadrul lansării regionale a Raportului de impact Covid-19 asupra poluării aerului pentru Republica Moldova și Ucraina alături de viceprim-ministrul Ucrainei, Oleg Uruskyi și Mirjanei Spoljaric, sub-secretară generală a Organizației Națiunilor Unite, administratoare adjunctă PNUD și directoare a Biroului regional PNUD pentru Europa și CSI, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

La eveniment a fost prezentat studiul comun al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și al Agenției Spațiale Europene (ASE), care oferă informații despre impactul pandemiei asupra calității aerului în Republica Moldova și Ucraina.

În cadrul intervenției sale, Aureliu Ciocoi a punctat că factorii de decizie și practicienii au o nouă perspectivă privind politicile de mediu și din domeniul sănătății, iar studiul relevă că în cazul Republicii Moldova, nivelul de poluare a aerului este considerat unul relativ scăzut în comparație cu alte țări europene și respectă, în mare parte în limita orientărilor privind calitatea aerului furnizate de Organizația Mondială a Sănătății.

Șeful Executivului a subliniat și componenta critică pentru elaborarea politicilor de dezvoltare, și anume accesul și utilizarea datelor, în special în contextul crizei provocate de pandemie, subliniind necesitatea de a utiliza noi surse de date pentru a îmbunătăți conștientizarea situației și a accelera recuperarea.

foto: MAEIE

img21001096

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!