ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China stabilește un record mondial prin numărul de 1,14 miliarde de chinezi care au urmărit Festivalul Primăverii 2021

12:03 | 13.02.2021 Categorie: Externe

Beijing, 13 feb. /MOLDPRES/. China a sărbătorit venirea Anului Bivolului prin spectacolul de televiziune Gala Festivalului de Primăvară 2021. Spectatorii din toată țara și din comunitățile chineze din străinătate s-au bucurat de cele peste patru ore de program special emis în ajunul Anului Nou chinezesc, informează MOLDPRES.

Gala Festivalului de Primăvară 2021 a inclus: cântece și dansuri, opere tradiționale și arte marțiale, fiind utilizate înalte tehnologii. Între subiectele evidențiate s-a numărat  finalizarea construcției societății cu viață decentă, eliminarea sărăciei, visul chinezesc, prevenirea și controlul pandemiei.

Festivalul Primăverii 2021 a fost urmărit, la miezul nopții, de 1,14 miliarde de telespectatori, dintre care 569 de milioane au fost utilizatori de aparate de telefon inteligente.

Spectacolul a fost preluat și transmis de peste 600 de televiziuni și programe de știri din peste 170 de țări și regiuni, inclusiv SUA, Franța sau Germania.

foto: awarenessdays.com

img21001102

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!