ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău dorește revizuirea componentelor de formare a veniturilor bugetului municipal

11:08 | 15.02.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău se va adresa Parlamentului pentru ca legislatorii să modifice modalitatea de repartizare a banilor colectați pe teritoriul orașului, pentru ca în bugetul municipal să fie alocată o parte mai mare din impozite, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat astăzi la ședința on-line a serviciilor municipale că impozitele colectate de la agenții economici care activează pe teritoriul municipiului nu rămân în bugetul municipal, acestea fiind transferate către bugetul de stat. “Bugetul municipal este alimentat din circa 25% din impozitele plătite în Chișinău. Administrația publică locală se va adresa Parlamentului pentru a modifica modalitatea de repartiție a acestor bani. Vrem ca în bugetul municipal să fie alocată o sumă mai mare”, a menționat Ion Ceban.

În același timp, edilul capitalei a amintit că a discutat recent această problemă cu reprezentanții Ministerului Finanțelor. Ceban a solicitat responsabililor de la minister revizuirea componentelor de formare a veniturilor la bugetul municipal, în special, posibilitatea de includere parțială a impozitului pe venit acumulat de la persoanele juridice, pentru ca sursele respective să poată fi gestionate de Primăria Chișinău.

„Cu toții ne dorim drumuri reparate, trotuare amenajate, curți de blocuri moderne, reabilitarea zonelor verzi și instalarea mobilierului urban. În acest sens, ne propunem să venim cu unele inițiative legislative și vom solicita susținerea în Parlament, pentru revizuirea componentelor de formare a veniturilor", a specificat Ceban.

img21001125

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!