ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În satul Beşlama, UTA Gagauz-Yeri, s-a deschis un studio de înregistrări

12:24 | 15.02.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. În satul Beşalma din raionul Comrat şi-a început activitatea un studio de înregistrări audio. Proiectul a fost susținut de autorităţile locale şi o fundație din Polonia, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

Potrivit primăriei localităţii, proiectul a fost realizat cu ajutorul grupului de inițiativă Gagauz Korafları.

Conform proiectului, în Casa de cultură din sat a fost amenajat un studio de înregistrări, echipat cu utilajul necesar, şi au fost procurate mijloace tehnice corespunzătoare.  

Proiectul a fost susținut de Solidarity Fund PL în Moldova, fundație de stat, gestionată și cofinanțată de Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei, creată pentru a contribui la dezvoltarea țărilor din vecinătate.
 
Costul proiectului se estimează la circa 167 mii de lei, indică gagauzinfo.md. Solidarity Fund PL a oferit 46 de mii de lei, zece mii au fost donate de un deputat în Adunarea Populară a UTA Gagauz-Yeri, iar Primăria Beşalma a alocat peste 110 mii de lei.

foto: gagauzinfo.md 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!