ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul englez Boris Johnson cheamă la precauție în ridicarea lokdownului

15:21 | 15.02.2021 Categorie: Externe

Londra, 15 feb. /MOLDPRES/. Planul Marii Britanii de ridicare a lockdownului anti-COVID-19 va fi precaut, dar ireversibil, şi va include cele mai apropiate date posibile pentru redeschiderea economiei Regatului Unit, a declarat astăzi premierul britanic Boris Johnson, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Johnson a declarat că ''trebuie să fim foarte prudenţi şi ce dorim să vedem este un progres care este sigur și ireversibil''. Premierul britanic s-a arătat decis să amâne anularea restricțiilor dacă rata de infectare va rămâne înaltă.

Pe data de 22 februarie, Jonson va prezenta planul de ridicare a restricțiilor, însă tot el a menționat  că ratele de infectare sunt încă prea ridicate şi că numărul deceselor cauzate de COVID-19 este încă ridicat.

Un risc al ridicării totale a restricţiilor în prezent este probabilitatea mai mare de variante şi mutaţii ale virusului în rândul populaţiei. În plus, aceasta ar spori riscul răspândirii bolii în rândul persoanelor în vârstă.

''Deşi vaccinurile sunt eficiente şi excelente, evident niciun program de vaccinare nu este 100% eficient, aşa că atunci când există o mare circulaţie şi boala este răspândită, în mod inevitabil vor suferi cei vulnerabili'', a subliniat Boris Johnson. 

foto: newstatesman.com

img21001142

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!