ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

15:27 | 15.02.2021 Categorie: Comunicate

Întrevederea secretarului de stat Gheorghe Leucă cu Sándor Szabó, ambasadorul Ungariei la Chișinău

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Agenda bilaterală în domeniile politic, comercial-economic, educație, sănătate și asistență pentru dezvoltare, dar și cooperarea în formate multilaterale au fost discutate la întrevederea secretarului de stat, Gheorghe Leucă, cu ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó.

Interlocutorii au examinat oportunitatea organizării unor vizite oficiale, referindu-se inclusiv la colaborarea în procesul de integrare europeană și în cadrul inițiativelor regionale.

Diplomații au evaluat perspectivele de cooperare în domeniul economic, implicit dinamizarea schimburilor economice și atragerea investițiilor, precum și asistența din partea Ungariei în contextul COVID-19 și susținerea reformelor din diverse sectoare.

De asemenea, a fost abordat și subiectul cooperării în cadrul ONU, în particular, asigurarea sprijinului reciproc la alegerile în organele elective ale organizației. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!