ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe spectacole vor prezenta teatrele din Chișinău

08:59 | 16.02.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Trei teatre din capitală vor prezenta în perioada 17-19 februarie mai multe spectacole, informează MOLDPRES.

Astfel, miercuri, 17 februarie la ora 18.30, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc spectacolul “The Lucky Strike” de Rick Cleveland, regie Vitalie Drucec. Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani. Potrivit organizatorilor, un om, legat de scaun și cu o cagulă pe cap, le spune bancuri torționarilor săi care așteaptă de la șef, din Chicago, permisiunea de a intra în acțiune sau, pe scurt, de a-i face felul.

Joi, 18 februarie, la ora 18.00, aceeași instituție va oferi publicului spectacolul „Aveți ceva de declarat?” de Georges Feydeau. Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani. Sub bagheta dirijorală a maestrului Petru Hadârcă, orchestra interpreților de frunte ai Naționalului chișinăuian, metamorfozează una din piesele cele mai jucate pe mapamond într-un tonic estetic, adevărat cocteil de emoție, energie și forță imaginativă. 

Vineri, 19 februarie, la ora 18.00, TNME readuce în scenă spectacolul ”Dosarele Siberiei” realizat de regizorul Petru Hadârcă, după memoriile Ecaterinei Chele, deportată în 1941, Margaretei Cemârtan-Spânu, deportată în 1949, și ale lui Ion Moraru, condamnat politic în 1950 la 10 ani de GULAG.

În aceeași, zi, la ora 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta spectacolul ”Puștoaica de la etajul 13, sau dragă societate” de Mircea M. Ionescu, în regia lui Alexandru Grecu. Spectacolul vine să ia în răspăr o societate depravată și coruptă, cu guvernanți incapabili și cetățeni lipsiți de scrupule, cu toate tarele și perversiunile aduse de valurile așa-zisei capitalizări…

Tot vineri, la ora 18.30, la Teatrul ”Luceafărul”, publicul este așteptat la spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Slava Sambriș. Văzând pentru prima dată lumina rampei în 1978, spectacolul ”Tata” a înscris o pagină importantă în evoluția teatrului național și a artei scenice.

Spectacolele vor avea loc cu respectarea măsurilor de rigoare pentru prevenirea contaminării cu COVID-19.

img21001160

img21001160

img21001160

img21001160

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!