ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

11 persoane au ajuns la spital săptămâna trecută cu hipotermie

10:49 | 16.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Un număr de 11 persoane, cu vârste cuprinse între 26 – 91 de ani, au fost diagnosticate săptămâna trecută cu hipotermie de gradul I și II. Cazurile de hipotermie au fost înregistrate în Chișinău și în raioanele Nisporeni, Edineț, Șoldănești, Strășeni, Soroca, Cahul, Cantemir, Ocnița, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în perioada 8–14 februarie curent, serviciul a înregistrat 14618 solicitări. După acordarea primului ajutor, cinci mii de maturi și 809 copiii au fost transportați la instituțiile medicale spitalicești.

Conform surse citate, cele mai multe urgențe au fost cele respiratorii - 3679 de solicitări, urmate de urgențele cardiovasculare – 2881 de solicitări, inclusiv 51 de pacienți cu sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 1851 de solicitări, inclusiv 226 de accidente vasculare cerebrale.

De asemenea, în această perioadă, la Serviciul de Urgență au parvenit 1279 de apeluri pe motivul diverselor traumatisme. Pe traseele țării au fost înregistrate 38 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 54 de persoane. Ulterior, 49 de pacienți au fost transportați la spital.

foto: ambulanta.md

img21001175

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!