ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

11:10 | 16.02.2021 Categorie: Comunicate

Webinar de instruire în domeniul identificării tranzacțiilor suspecte pentru inspectorii de integritate și Direcția juridică a ANI

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. La data de 16 și 19 februarie 2021, inspectorii de integritate și reprezentanții Direcției Juridice din cadrul Autorității Naționale de Integritate (ANI) vor participa în cadrul unui Webinar, cu genericul – ” Colectarea de probe și prezentarea cazurilor în instanța de judecată. Identificarea tranzacțiilor fictive”.

Activitatea este organizată prin intermediul aplicației online KUDO și are loc în cadrul proiectului ”Acțiune împotriva corupției în Republica Moldova”, susținut financiar de Biroul pentru Afaceri Juridice și Combaterea Traficului de Droguri (INL) al Departamentului de Stat al SUA și implementat de către Consiliul Europei.

În cadrul webinarului, dl Tilman Hoppe, expert al Consiliului Europei și fost judecător, va instrui participanții pe aspectele ce vizează identificarea tranzacțiilor suspecte, familiarizând inspectorii de integritate cu cazurile reale despre tranzacțiile cu caracter suspect, realizate de către subiecții declarării, practicile internaționale de prezentare a probelor în instanța de judecată, tactici noi și instrumente aplicabile de investigare, spețe internaționale, precum și alte instrumente de bază de investigare cu sursă deschisă (OSINT).

În deschiderea primei sesiuni de instruire, dna Alina Munteanu, inspector de integritate cu atribuții de control și organizare în cadrul Inspectoratului de Integritate a mulțumit experților europeni pentru organizarea acestor activități instructive, fiind foarte necesare și utile inspectorilor de integritate, care vor fi preluate și implementate în procedurile de control.

Subiectul webinarului a fost ales ca urmare a unei analize a experților europeni asupra actelor de constatare emise de către Inspectoratul de Integritate cu privire la averile nejustificate și în baza necesităților identificate în activitatea de control a inspectorilor de integritate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!