ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană vrea să-și sporească rezervele de vaccinuri împotriva Covid-19

12:35 | 16.02.2021 Categorie: Externe

Bruxelles, 16 feb. /MOLDPRES/. Dezamăgită de incapacitatea companiei AstraZeneca de a-și onora obligațiunile contractuale, Uniunea Europeană poartă discuții cu grupul farmaceutic american Moderna cu privire la achiziționarea unui lot de 150 de milioane de doze de vaccinuri COVID-19. Concomitent, UE negociază cu grupul american Novavax pentru procurarea a 200 mln de doze, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Pentru a nu-și pierde reputația, grupul AstraZeneca a propus doze din vaccinul său produse în afara Europei, pentru a acoperi întreruperile în aprovizionare. AstraZeneca va propune UE vaccinuri produse în India de Serum Institute of India. Rămâne de văzut dacă UE va accepta această ofertă.

Încă din startul campaniei de vaccinare, UE și-a propus să vaccineze 70% din populația adultă până la finele verii, însă are probleme în a primi dozele promise de companiile farmaceutice. Blocul comunitar încearcă să își extindă rezerva de vaccinuri, care conform contractelor încheiate până acum cu şase producători de medicamente se ridică la aproape 2,3 miliarde de doze.

foto: france24.com

img21001181

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!