ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Primăriei municipiului Chişinău

12:41 | 16.02.2021 Categorie: Comunicate

Prelungirea concursurilor publice pentru elaborarea conceptului de reabilitare a scuarului din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și  a scuarului „Nicolae V. Gogol"

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Primăria Chişinău informează despre prelungirea până la data de 1 martie 2021, a concursurilor municipale pentru elaborarea conceptului de reabilitare a două spații verzi din capitală: Scuarul din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (în preajma rondului - Piața „D. Cantemir) și scuarul „Nicolae V. Gogol", care prevede renovarea trotuarelor și a spațiilor verzi ale cartierului cuprins în perimetrul străzilor București – Maria Cebotari – Alexei Șciusev – Nicolae Iorga.

La concurs sunt invitați să participe persoane licențiate în domeniile arhitectură și/sau urbanism. În cadrul elaborării conceptului, autorii vor ține cont de documentația de urbanism a orașului, normele în vigoare, precum și Ghidul de design al străzilor municipiului Chișinău. La elaborarea aspectului arhitectural și a soluțiilor urbanistice se vor lua în considerație cele mai bune tradiții autohtone, precum și soluții internaționale.

Concursul municipal deschis se desfășoară sub patronajul Primăriei municipiului Chișinău, iar aspectul organizatoric este gestionat de Pretura sectorului Buiucani.

Termenul-limită de prezentare a propunerilor este data de 1 martie 2021, în intervalul orar 09:00 – 17:00, în sala festivă a Preturii sectorului Buiucani (parter), str. Mihai Viteazul, 2.

Autorii documentelor elaborate vor fi premiați cu 10 mii de lei pentru locul I (pentru conceptele care urmează a fi realizate), 7 mii de lei pentru locul II și 3 mii de lei pentru locul III.

Premianții concursului urmează a fi desemnați și anunțați la data de 10 martie 2021.

Proiectele definitivate vor fi transmise Preturii sectorului Buiucani până la data de 30 aprilie 2021, în baza unor contracte de achiziții publice de servicii, încheiate cu câștigătorii.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!