ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a Decretului de desemnare pentru funcția de premier

14:37 | 16.02.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a pronunțat astăzi decizia prin care a respins cererea de suspendare a acțiunii Decretului președintelui Republicii Moldova din 11 februarie 2021 privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru, transmite MOLDPRES.

În același timp, Curtea Constituțională a comunicat că examinarea în fond a sesizării depuse la Curte de deputații Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolschi, va avea loc la data de 23 februarie 2021, cu începere de la ora 10:00. 

Ședința va fi publică, transmisă pe rețele de internet, iar în sala de ședințe a Curții Constituționale vor avea acces doar persoanele invitate.

Sesizarea a fost depusă la Curtea Constituțională de către deputații socialiști după ce șeful statului, Maia Sandu, a înaintat-o pe 11 februarie repetat pe Natalia Gavriliță în calitate de candidat pentru funcția de premier.

În aceeași zi, PSRM a anunțat că a înaintat propriul candidat la funcție de premier, Mariana Durleșteanu, care era susținută de 54 de deputați din fracțiunea PSRM, fracțiunea Șor, Platforma pentru Moldova, deputații Vladimir Andronachi și Alexandru Oleinic.

 

img21001187

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!