ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Companiile aeriene de top se angajează să ajute UNICEF la transportarea vaccinurilor anti-COVID-19 în întreaga lume

14:35 | 16.02.2021 Categorie: Externe

Copenhaga, 16 feb. /MOLDPRES/. UNICEF lansează astăzi Inițiativa de transport aerian umanitar. În cadrul acestei inițiative, peste 10 companii aeriene de top semnează acorduri cu UNICEF pentru a sprijini prioritar livrarea vaccinurilor COVID-19, a medicamentelor esențiale, a dispozitivelor medicale și a altor consumabile de importanță majoră, ca răspuns la pandemie. Inițiativa va acționa, de asemenea, ca un mecanism global de pregătire logistică pentru alte crize umanitare și de sănătate pe termen lung, informează MOLDPRES cu referire la un comunicat de presă al UNICEF.

„Procesul de livrare al acestor vaccinuri de importanță vitală este unul complex și monumental, având în vedere volumul mare care trebuie transportat, cerințele lanțului rece, cantitatea livrărilor așteptate și diversitatea rutelor", a declarat Etleva Kadilli, director al Diviziei de aprovizionare UNICEF.

Inițiativa de transport aerian umanitar UNICEF reunește companiile aeriene care acoperă rute spre aproximativ 100 de țări, în sprijinul facilității COVAX – efortul global care vizează accesul echitabil la vaccinurile COVID-19. În baza planului de distribuție indicativ COVAX și a planului de alocare a primei runde, 145 de țări vor primi doze pentru a imuniza, în medie, aproximativ de trei la sută din populația lor, începând cu prima jumătate a anului 2021, cu rezerva îndeplinirii tuturor cerințelor și a planurilor de alocare finale.

Companiile aeriene vor asigura securitatea și controlul temperaturii în timpul transportării, precum și vor suplini capacitatea de transport la rutele unde va apărea necesitatea.

foto: UNICEF

img21001188

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!