ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

17:35 | 16.02.2021 Categorie: Comunicate

CEC a aprobat Planul de acțiuni al instituției pentru anul 2021

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Planul de acțiuni al instituției pentru anul 2021, în conformitate cu obiectivele strategice ale CEC pentru anii 2020-2023.

Documentul este orientat spre dezvoltarea serviciilor accesibile, securizate și inovative, sporirea integrității și credibilității procesului electoral prin prevenire, monitorizare și control, micșorarea distanței dintre alegător și organele electorale prin creșterea transparenței informației electorale. Totodată, o serie de acțiuni se referă la îmbunătățirea calității serviciilor electorale prin conlucrare eficientă între instituțiile statului, fortificarea Comisiei drept autoritate credibilă și orientată spre cetățean, promovarea imaginii instituției pe plan internațional drept autoritate electorală modernă și progresistă. În context, CEC își propune să modernizeze, la toate nivelurile, procesele de management și dezvoltare a parteneriatului strategic CEC/CICDE.

Planul de acțiuni al CEC pentru anul 2021 este întocmit în corespundere cu prevederile Planului strategic al Comisiei pentru anii 2020-2023, elaborat conform unei metodologii inovative (URSO) elaborate de către Direcția pentru Asistență Electorală a Consiliului Europei, în colaborare cu Institutul de Sociologie Internațională din Gorizia, Italia.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!