ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Donald Trump se bucură încă de susținerea majorității în rândul alegătorilor republicani

18:59 | 16.02.2021 Categorie: Externe

Washington, 16 feb. /MOLDPRES/. Un sondaj realizat de grupul sociologic Politico-Morning-Consult arată că 59% din votanții republicani ar vota iarăși cu Donald Trump la prezidențiale. Sondajul a fost publicat marți, la trei zile după ce Senatul american a respins cererea de acuzare a lui Donald Trump pentru violențele de la Capitoliu, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Dintre votanții republicani,  tot 59% au declarat că ar vrea ca Trump să aibă un rol important în partidul lor. Un alt sondaj, desfășurat imediat după violențele de la Capitoliu, arăta un sprijin al votanților republicani cu 18% mai puțin.

Totuși, zeci de mii de americani au părăsit Partidul Republican după asaltul de la Capitoliu. Pe de altă parte, alte sondaje de opinie pe această temă au relevat că o majoritate a americanilor ar dori ca Donald Trump să nu mai aibă dreptul să candideze.

foto: people.com

img21001206

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!