ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Primăriei municipiului Chișinău

09:30 | 17.02.2021 Categorie: Comunicate

Selectarea reprezentanţilor societăţii civile în cadrul grupului de evaluare a proiectelor depuse spre finanţare în cadrul Programului Buget Civil

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău anunță concurs pentru selectarea reprezentanților societății civile ce vor face parte din grupul de evaluare a proiectelor depuse spre finanțare prin mecanismul Bugetul Civil Chișinău, ediția 2021.

Conform Regulamentului privind Bugetul Civil în municipiul Chişinău, din comisia pentru evaluarea proiectelor vor face parte atât reprezentanți ai administrației publice locale cât și 4 reprezentanți ai societății civile.

Asociaţiile obşteşti care vor să-şi delege reprezentanţi în comisie vor înainta candidaturile, până la data de 24 februarie 2021, la următoarea adresă de e-mail: [email protected], cu menţiunea „Candidez în calitate de membru al grupului de lucru pentru evaluarea proiectelor, expert în domeniul/experiență în domeniul X".

Domeniile de activitate:

Ecologie și protecția mediului;

Urbanism și amenajarea teritoriului;

Juridic, social și cultural;

Economico-financiar.

Totodată, pentru calitatea de membru poate candida persoana care se încadrează în unul din domeniile enunțate, a mai avut o astfel de experiență sau a colaborat cu APL Chișinău.

Menționăm că, grupul de lucru format din membrii societății civile și ai municipalității vor avea următoarele sarcini: evaluarea proiectelor din punct de vedere tehnic și financiar, evaluarea eligibilității proiectelor în conformitate cu obiectivele, prioritățile și bugetul Programului etc.

Membrii comisiei din partea societăţii civile vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi. Direcția relații publice și buget civil responsabilă de monitorizarea Programului va anunța lista candidaților nominalizați.

De asemenea, membrii grupului vor fi numiți prin dispoziția Primarului General. Comisia își va desfășura activitatea în ședințe, organizate la sediul Primăriei municipiului Chișinău.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!