ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Experți de pe ambele maluri ale Nistrului au discutat organizarea procesului de vaccinare anti-COVID-19

14:29 | 17.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Experții din cadrul grupurilor de lucru pentru ocrotirea sănătății s-au întrunit astăzi într-o nouă ședință în format online, în vederea coordonării măsurilor privind organizarea procesului de imunizare anti-COVID-19 pe ambele maluri ale râului Nistru, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Discuțiile au vizat asigurarea condițiilor necesare pentru efectuarea vaccinări anti-COVID-19 și în regiunea transnistreană, repartizarea cantității de doze în funcție de disponibilitatea acestora și monitorizarea procesului de imunizare a populației în stânga Nistrului și municipiul Bender.

Experții au confirmat necesitatea vaccinării, în mod concomitent, a populației de pe ambele maluri ale râului Nistru, cu asigurarea gestionării eficiente a evoluțiilor și informarea reciprocă despre eventualele reacții ale vaccinului.

Chișinăul și-a exprimat deschiderea și disponibilitatea întru asigurarea transportării vaccinului în regiunea transnistreană.

Totodată,  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății vor dispune organizarea unor instruiri tehnice adiționale, inclusiv pentru specialiștii de pe malul stâng, în vederea familiarizării cu practicile internaționale cunoscute în acest sens.

Experții au convenit să mențină un dialog activ în materia actualizării și schimbului de informații, cu prezentarea datelor statistice pe marginea evoluției situației epidemiologice din regiune.

foto: Biroul politici de reintegrare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!