ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile locale ar putea majora, din venituri proprii, suma sporurilor salariale

14:35 | 17.02.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Autoritățile Administrației Publice Locale (APL) ar putea obține dreptul de a majora, din venituri proprii, suma sporurilor salariale până la 100% din fondul anual de salarizare. Un proiect de lege în acest sens a fost avizat astăzi de Comisia protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, conducerea APL va avea împuternicirea de a stabili sporuri, premii, ajutoare materiale din contul veniturilor proprii, dar și de a majora suma premiilor până la 30% din fondul anual de salarizare.

Totodată, condițiile de ocupare a funcțiilor în cadrul autorității administrației publice locale executive ar putea fi stabilite de către consiliile locale în funcție de necesități și posibilități de angajare.

Proiectul urmează a fi supus dezbaterilor în cadrul ședinței plenare a Legislativului.

foto: Parlament

img21001234

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!