ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii continuă să desfășoare pe traseele naționale lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului

10:00 | 18.02.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 18 feb. /MOLDPRES/. În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere din ţară este asigurată în condiții de iarnă, transmite MOLDPRES cu referire la informația de azi dimineață a Administrației de Stat a Drumurilor  (ASD).

În ultimele 24 de ore, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi scăzute, în nordul și centrul țării a nins, pe unele sectoare de drum s-a format polei, starea părții carosabile în zona de nord fiind înzăpezită, în zona de centru – umedă, pe alocuri înzăpezită, iar în zona de sud – umedă.

În acest interval, unitățile teritoriale ale SA "Drumuri” au executat pe drumurile publice naționale din nordul țării lucrări de deszăpezire, combatere a lunecușului și patrulare, în zona de centru au fost efectuate lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, în zona de sud – lucrări de patrulare. În procesul tehnologic desfășurat au fost puse în funcțiune 106 utilaje speciale și antrenați 216 muncitori rutieri”, indică ASD.

Administratorii drumurilor continuă să desfășoare pe traseele naționale lucrări de deszăpezire, combatere a lunecușului și patrulare. Participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor în caz de blocaj pe traseele naționale la numerele active în regim non-stop: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Azi, teritoriul țării va fi traversat de un front atmosferic, ceea ce va provoca ninsori slabe. Cerul va fi variabil, izolat noros. Pe drumuri se va semnala ghețuș. Vântul va sufla din nord, slab până la moderat, pe arii restrânse cu intensificări. Astăzi se vor înregistra până la 3 grade de căldură, însă în următoarele 24 de ore vremea se va răci.

foto: ASD

 

img21001257

img21001257

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!