ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele R. Moldova i-a retras „Ordinul Republicii” fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc

11:34 | 18.02.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 18 feb. /MOLDPRES/. Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat astăzi că i-a retras distincția „Ordinul Republicii” fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, comunică MOLDPRES.

„O persoană care a furat țara, a atacat și slăbit instituțiile statului și a construit un regim autoritar nu se poate bucura de distincții de stat”, a spus Sandu.

Conform surse citate, această distincție a fost acordată cu încălcarea Regulamentului despre modul de propunere pentru decorarea cu distincţii de stat ale Republicii Moldova şi de înmânare a lor.

„Propunerea pentru decorarea lui Vlad Plahotniuc a venit din partea Organizației municipale a Partidului Democrat, ceea ce reprezintă o încălcare a normelor legale, întrucât legea nu prevede partidele politice printre subiecții care pot face propuneri cu privire la decorarea cu distincții de stat”, a conchis Sandu.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!