ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Decizia Guvernului privind candidații la postul de judecător la CEDO va fi publicată în Monitorul Oficial

12:08 | 18.02.2021 Categorie: Politic

Chişinău, 18 feb. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial de vineri, 19 februarie, va publica decizia Guvernului, prin care au fost aprobați trei candidați la funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din partea Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii, este vorba despre Diana Scobioală, Vladimir Grosu și Nicolae Eșanu. Aceștia au acumulat cel mai mare punctaj în cadrul celei de-a doua etape a Concursului național pentru desemnarea candidaților pentru suplinirea postului de judecător la CEDO, desfășurat la 27 ianuarie curent.

Guvernul va transmite lista candidaților pentru consultare Panelului consultativ de experți privind candidații pentru alegeri în calitate de judecători la CEDO.

Sursă: monitorul.gov.md  

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!