ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 23 februarie, în toată țara va fi sistat transportul regulat de pasageri

15:28 | 18.02.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 18 feb. /MOLDPRES/. Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a anunţat astăzi că marți, 23 februarie, va fi sistat transportul regulat de pasageri pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv transportul privat (care ocupă peste 50% din capacitate) în municipiul Chișinău, transmite MOLDPRES.

„Săptămâna viitoare, pentru o zi va fi sistat transportul regulat de pasageri pe întreg teritoriul țării, inclusiv în capitală, decizia fiind reacție la aplicarea amenzilor pentru încălcarea punctului 4.4. din Hotărârea nr. 45 a Comisiei Naţionale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP)”, indică sursa citată.

Hotărârea nr. 45 din 15 februarie 2021 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) a decis limitarea numărului de persoane în transport rutier şi feroviar. „Punctul 4.4. din Anexa la Hotărârea nr. 35 din 27 noiembrie 2021 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică se expune în următoarea redacție: limitarea numărului de persoane în transportul feroviar și rutier în trafic raional și interraional – la 50% din capacitate, iar în transportul rutier în trafic local și municipal – în limita a 50% din capacitatea de îmbarcare”, indică hotărârea Comisiei.

Totodată, din 17 februarie, odată cu intrarea în vigoare a prevederilor CNESP, poliția a intensificat acțiunile de monitorizare a respectării restricțiilor de prevenire a virusului COVID-19. Polițiștii patrulează din nou în adiacentul piețelor comerciale, în locurile de acces public, zone de agrement, stații și autogări, și vor interveni solicitând cetățenilor să respecte măsurile de protecție, iar șoferilor de transport public să limiteze numărul de persoane pentru a preveni răspândirea COVID-19. 

Până la data de 15 aprilie, în Republica Moldova rămâne în vigoare stare de urgență în sănătate publică. În această perioadă, se mențin mai multe restricții care au fost instituite anterior, fiind incluse şi altele noi, din cauza situației alarmante care rămâne a fi în contextul pandemiei COVID-19. Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică sunt executorii pentru autoritățile administrației publice centrale și locale.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta Hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

foto: mold-street.com

img21001269

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!