ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii continuă monitorizarea traseelor publice

17:28 | 18.02.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 18 feb. /MOLDPRES/. Pe parcursul zilei, lucrările de patrulare și combatere a lunecușului au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale specializate. Drumarii continuă monitorizarea traseelor publice naţionale, transmite MOLDPRES cu trimitere la informația de azi seara a Administrației de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit instituției, procesul tehnologic s-a desfășurat cu antrenarea a 117 utilaje speciale și implicarea a 166 de muncitori rutieri în municipiul Chișinău, raioanele Fălești, Sângerei, Cahul, Cantemir, Taraclia, Căușeni, Basarabeasca, Cimișlia, Leova, Criuleni, Dubăsari, Briceni, Dondușeni, Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Rezina, Telenești, Drochia, Glodeni, Râșcani, Florești, Soroca, Șoldănești, Călărași, Strășeni, Ungheni și UTA Găgăuzia.

„În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă. Administratorii drumurilor monitorizează continuu toate sectoarele periculoase, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată operativ. Lucrările de patrulare și combatere a lunecușului continuă”, indică ASD.

Meteorologii au anunţat pentru următoarele 24 de ore  vreme destul de rece pentru această perioadă. Cerul va fi parțial noros, fără precipitații esențiale. Izolat pe drumuri se va semnala ghețuș. Vântul va sufla din sud-est, slab până la moderat. Noaptea se așteaptă până la 20 de grade de ger, iar mâine ziua - până la 7 grade Celsius sub zero.

foto: ASD

img21001277

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!