ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Producători moldoveni de mere s-au întâlnit online cu potențiali cumpărători din alte state

17:47 | 18.02.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 18 feb. /MOLDPRES/. Producători de mere din cadrul Asociației Producătorilor și Exportatorilor Moldova Fruct au participat astăzi la o activitate pilot de întâlnire online cu potențiali cumpărători din Germania, Belgia, Ucraina, alte state, transmite MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Moldova Fruct cu suportul proiectului Agricultura Performanta in Moldova (APM), susținut de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).  

Producătorii și-au prezentat oferta de mere, livezile și facilitățile de care dispun, cu ajutorul tururilor virtuale elaborate în anul 2020. La rândul lor, eventualii cumpărătorii au manifestat interes pentru prune, cireșe și caise.

„Discuția de astăzi le dă posibilitate producătorilor să se pregătească bine pentru noul sezon, să cunoască cerințele cumpărătorului și să se ajusteze la standardele pieței externe”, a opinat Tatiana Burcă, specialist marketing în cadrul APM.

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova şi-a propus în perioada 2016-2021 să contribuie la dezvoltarea sectorului agricol pentru a impulsiona creșterea economică și schimbările în localitățile rurale, sporind bunăstarea locuitorilor țării noastre. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul APM, împreună cu antreprenorii agricoli, Asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigare și alți parteneri, contribuie la majorarea profitabilității fiecărui hectar de teren agricol, creșterea calității și productivității produselor cultivate, sporirea vânzărilor pe piața locală și internațională și încurajarea parteneriatelor în sectorul agricol.

foto: Moldova Fruct

img21001279

img21001279

img21001279

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!