ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Maia Sandu a discutat cu liderul Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European

19:08 | 18.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în această seară o conferință video cu liderul Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Manfred Weber, la care au discutat despre evoluțiile politice curente din Republica Moldova, dar și despre situația pandemică din țara noastră, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Am vorbit despre eforturile țării noastre de a demara reformele instituționale și în domeniul justiției, dar și despre situația pandemică dificilă de la noi și din țările Uniunii Europene, unde locuiesc conaționali de-ai noștri”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a reiterat faptul că Republica Moldova mizează pe sprijinul politic și economic al Uniunii Europene în procesul de recuperare economică post-pandemică, inclusiv în cadrul următorului ciclu financiar, 2021-2027, elaborat în prezent de către instituțiile europene. „Am menționat că această susținere este necesară pentru a salva fermierii noștri și micile afaceri, dar și pentru a-i ajuta pe oamenii cu venituri mici pe care criza i-a făcut și mai săraci”, a subliniat președintele Maia Sandu.

foto: presedinte.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!