ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un tânăr de 29 de ani a fost reținut de CNA după ce a încercat să corupă un polițist de frontieră

12:01 | 19.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. Un pasager de pe ruta R. Moldova-Italia ar fi încercat să corupă un polițist de frontieră din cadrul SPF Cahul, după ce asupra sa au fost depistate un permis de conducere și trei cărți de identitate românești cu semne de falsificare. Ca să scape de răspundere, bărbatul i-ar fi propus polițistului 500 de euro. Ulterior, tânărul a fost reținut de CNA, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, incidentul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, 18 februarie, în jurul orei 15:40, iar câteva minute mai târziu, polițistul l-a denunțat pe tânăr.

Fiind audiat, tânărul a comunicat că actele i-ar fi fost înmânate în orașul Cantemir, pentru a le transmite unei persoane când va ajunge în România, iar despre faptul că acestea ar fi false nu cunoaște nimic. 

Ofițerii CNA au deschis o anchetă pe marginea tentativei de corupere a  ofițerului de investigații al PF. În prezent, tânărul se află în izolator, urmând să fie cercetat pentru corupere activă. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare sau amendă penală.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!