ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a convocat în ședință specialiști în sectorul energetic

12:23 | 19.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat în ședință, în această dimineață, mai mulți specialiști în sectorul energetic, pentru a discuta problemele din domeniu și a identifica cele mai bune soluții strategice, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Sectorul energetic a fost sabotat ani la rând de diverse interese de grup, de factori politici și economici, fiind o sursă imensă de venituri ilicite pentru demnitarii corupți. Acest lucru trebuie să înceteze, mai ales că domeniul energetic afectează toți cetățenii și ține de securitatea statului. Lipsa unui Guvern cu împuterniciri depline și a unui parlament funcțional complică lucrurile și mai tare” a spus președintele Maia Sandu.

Potrivit șefului statului, subiectele importante discutate în cadrul ședinței țin de achiziționarea de energie electrică și posibilitățile de diversificare a surselor, interconexiunea sistemului energetic cu România, modernizarea sistemului de încălzire centralizată, sistemul de aprovizionare cu gaze, inclusiv prin analiza opțiunilor de construire a depozitelor de stocare, consolidarea independenței Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică și a Consiliului Concurenței, modificarea cadrului legal cu privire la eficiența energetică, energia regenerabilă.

„Bineînțeles, o prioritate rămâne investigarea schemelor de corupție din sectorul energetic, care duce la îmbogățirea unor persoane din contul creșterii prețurilor pentru consumatori”, a menționat doamna Maia Sandu.

foto: presedinte.md

img21001292

img21001292

img21001292

img21001292

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!