ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii Colegiului Agroindustrial din Ungheni au făcut o vizită de orientare profesională la SA „Moldagrotehnica”

13:54 | 19.02.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. Un grup de elevi de la Colegiul Agroindustrial din raionul Ungheni au efectuat astăzi o vizită de studiu la întreprinderea SA „Moldagrotehnica” din municipiul Bălți, considerat cel mai mare producător de utilaje agricole moderne din țara noastră. Vizita face parte dintr-un proiect de orientare profesională susţinut de Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

Organizatorii au calificat deplasarea elevilor la întreprindere drept „o acțiune de orientare profesională și de fortificare a cooperării între sistemul educațional și mediul de afaceri, cu scopul de a atrage tinerii specialiști în domeniul de interes al întreprinderilor cu profil agricol și sporirea șanselor de angajare”.

Elevii au beneficiat de un tur demonstrativ în cadrul întreprinderii, având ocazia să afle despre etapele procesului de producție, tehnologiile aplicate, produsele livrate pe piețele interne și externe, criteriile de angajare, calitățile unui antreprenor și gestionarea unei afaceri.

Totodată, elevii au avut ocazia să discute cu angajații întreprinderii, fiind familiarizați cu specificul activităților entităților economice, cu echipamentul și utilajele în dotare, precum și cu inovațiile din domeniu.

Proiectul Uniunii Europene „Dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova” (Partea I: Creşterea competitivităţii sectorului agroalimentar prin integrarea acestuia în lanţurile valorice interne şi globale, în special a sectorului culturii de soia) a fost lansat în anul 2018. Acesta este implementat de Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Centrul Educaţional PRO DIDACTICA şi Asociaţia Internaţională Donau Soja (Austria).

Proiectul  îşi propune să contribuie la sporirea capacităţii de afirmare a sectorului agroalimentar pe piaţa internă şi externă, precum şi la fortificarea capacităţii instituţiilor din învăţământul profesional tehnic din domeniul agroalimentar.

foto: MADRM

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!